12 Temmuz 2013 Cuma

Ah şu Dişler..


 Bizim gibi milyonlarca anne ve bebeği ne çekmiştir şu diş çıkarma olayından. İlk diş ortalama 7. ayda belirirmiş ancak bizim henüz 5 aylıkken kendini gösterdi, şöyle bi güzelce biz geliyoruz hazırlıklı olun, dedi ve hala da devam ediyo bebeğimi üzmeye. Diş çıkarma belirtileri çocuktan çocuğa değişkenlik gösterir elbette, bir arkadaşım "Biz bütün dişlerimizi nasıl çıkardık anlamadık bile, kendi kendilerine sessiz sedasız çıktılar" demişti hiç unutmuyorum "Allah Allah!" demiştim nasıl olur.. En çokta diş çıkarırken şunlar belirirmiş :

- Salya Akıtmak (Ooooo hemde nasıl, tüm kıyafetlerimizin önü sırılsıklam oluyor)
- Huzursuzluk- Huysuzluk (Haftalarca sürebilirmiş :(
- Çene yada yüzde kızarıklık
- Isırma (helede emiyorsa öfffff ki ne öfffff !!!)
- Beslenmeyi reddetme ( Bu ara en çokta bu belirmeye başladı, hiçbirşey yemiyoruz ve yeni öğrenimimiz fışkırtarak tükürmek)
- İshal (bizde buda mevcut )
- Uykusuzluk (azı dişleri çıkarken daha yoğun görülürmüş)
- Kulak çekiştirme, yanak kaşıma ( bizde kulağına ve yanağına kendi eliyle sürekli vuruyor, acaba kulağında da bir sorun mu var diye düşünmüyor değilim, ama çok uzun sürmüyor)
- Ateş (en çok korktuğumda ateş, çok şükür ki yok)


Peki neler yapılabilir bu minikleri rahatlatmak için, soğuk yiyecekler çiğneyebileceği (bir meyve olabilir, tülbente sarılmış bir buz yada), soğuk bir diş kayışıyıcı yada yada rahatlatıcı jel (ki kullanıyoruz) ve elbette SAABIIIRRR :) Allah tüm diş çıkaran bebişlere ve anneciklerine kolaylıklar versin :)

Bebek Dişleri ne zaman çıkar, ilk dişhekimi muayenesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder