Bir egeli olarak mevsimi geldiğinde enginar bizim sofralarımızın baştacıdır. 3-5 türlü çeşit yemeğini yapıyorum. Bu aralar eşimle diyet yapabilme (!) yolunda uygun adımlarla ilerlerken, en hafif haliyle bu tarifi denedim. Enginar severler bir de bu şekilde deneyin derim.
Malzemeler:
5 adet enginar
1 adet orta boy soğan
1 adet limon
1 patates, 1 havuç, biraz bezelye (evde haşlayabilir ya da hazır garnitür kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 yemek kaşığı kadar Zeytinyağı
Su
Süslemek için dereotu
Hazırlanışı:
Enginarları 5 su bardağı kadar suyun içinde, un, limon, tuz ve şekeri de ekleyerek 1 saat kadar bekletin. Karnıyarak tenceresi tarzında bir tencerede, zeytinyağında minik minik doğradığınız soğanı öldürün. Sonra enginarla birlikte beklettiğiniz suyu da tencereye ekleyin. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra enginarların ortasına patates,havuç, bezelye garnitüründen ekleyin. 5-10 dk.daha pişirin. Soğuyana kadar kapağını kapalı tutun, servis ederken soğanlı syundan üzerine dökerek tabağa servis edin ve üzerine dereotu serpiştirin.
Mmmmm, yazarken bile yemek istedim ağzım sulandı :)
Afiyet bal şeker olsun..
Üzerine de mis gibi bir demlik çay demledim ki, değmeyin keyfime..
Mutlu hafta sonları olsun herkeze.. :)