22 Nisan 2015 Çarşamba

Ahşap hediyelik mavi bebek arabası

Merhaba,

Cici hediyeler yapmaktan vazgeçemiyorum. Bu arabadan daha öncede yapmıştım. Buradan ve Buradan bakmak isterseniz görebilirsiniz. Yine dünyaya gelecek olan bir yeni nefes, bir yeni can için hazırladım bunu. Krem ve mavi kullandım renk olarak. Polyester minik kelebeklerimi de kondurdum. İçini de bezlerle doldurup, tül ile tam bir hediyelik halini alıncaya kadar alladım pulladım. Annecik çok beğendi :) 

Benim canım oğlum içine minik arabalarını doldurup oynamayı istedi, ona da bir tane boyamalıyım en kısa zaman da, tamamen oyun için :)

Kocaman kocaman sevgiler, gününüz mutlu geçsin :)


























21 Nisan 2015 Salı

Mor-pembe çekmeceli takı kutusu

Selamlar, 

Bahar alerjim ve yorgunluğum devam etmekte. Ama içimde herşeye yetecek güç ve enerji var çok şükür :)  Yarın ufak bi İstanbul tatiline çıkıyoruz, oğluşla arabada dinlemek için şarkılar seçtik, geçen sene en çok dinlediğimiz parçayı bulduk, kırk kez dinlemişizdir akşamdan beri. 

İçi coşanlar ve merak edenler için buyrun  TIK TIK   Enerji verecektir :)

Minik bir hanım için yapmıştım bunu fakat yetiştiricem telaşıyla fotolarım oldukça flu..  Üzerine ikili çatlatma uyguladım. Beğenenler için kullandığım dekupaj resmini de paylaştım.

Kocaman sevgiler, bol gülüşlü günler ;)














16 Nisan 2015 Perşembe

Hapşuruk tıksırık ve Romantik takı kutusu

Güneşli bir güne uyanmak ne kadar da güzel, çok özlemişim bu havaları. Evde durasım yok, ziv ziv gezmek istiyorum :)  

Havayı güzel bulduğum her gün bahçenin çimlerinde ayıla bayıla yattım, her gördüğüm çiçeği sevdim kokladım ve  kendimi sabah hapşurmaktan ve gözlerimin sulanmasından alıkoyamadım. Bahar alerjisi başladı yine.. Gerçi hiçbirşey yapmasam da her sene malum olan birşey.. Kriz şeklinde hapşırık, boğazda ağrı, gözlerin sulanması-yaşarması, burun tıkanıklığı-akıntısı, sürekli bir uyku ve yorgunluk hali. Yaşayanlar vardır mutlaka. Neyse allah beterinden korusun diyoruz ;)

Kuduruk ben :) bir süre önce yapmıştım bu romantik takı kutusunu. Unutmuşum paylaşmayı. Akşam gördüm. 
Kutunun rengi RICH marka Linen rengi. Üzerine ve içine dekupaj uyguladım. Alt kısmına silikon ile bir parça dantel, üzerine de hasır ip ile saç örgüsü örüp yapıştırdım. Ve bilimum süslemeler. 

hapşşşuuu!!! :( Sakin bir gün olsun lütfen, keza en ufak bir sorunla dahi uğraşmaya hiiiç halim yok...

Sevgiler :)


















15 Nisan 2015 Çarşamba

Ahşap folyoluk

Biri beni durdursun :) Elimden fırça düşmüyor, masamdan boyalar eksik olmuyor, parmaklarımdan boyalar çıkmıyor ve aile halkı sıkılmaya başlıyor yavaş yavaş :) 

Kendimi alamıyorum bunları yapmaktan yahuu.. 
Yastık kılıfları falan dikicem cupcakeli yakında (yok artık daha neler) 

Mutfağımda nasıl da ihtiyacım vardı böyle birşeye aslında, tamamen kendimi düşünerek hazırlamıştım fakat baktım ki, alıcısı çok beğeneni bol, dedim yine bana nasip olmayacaksın sen. 
Neyse başka bahara kendime.. Hamur kabartmalı cupcakeler kullandım, kuş ve kalpleri silikon damgalar ile yaptım ve tabii vazgeçilmez stencillerim. Pembe ve krem uyumunu çok sevdim. Çok kullanışlı birşey olduğunu düşünüyorum. Üst kısma kavanoz, bardak konulabilir, 3 adette havlu rulo, alüminyum folyo ve streç film koymak için yer var.  Canım ablam çok beğendi, ona hediye etmeyi düşünüyorum :) Olurda ben ona veremeden girerse buraya ve okursa," ıhımm ıhımmm Ablacımmm doğum günün de yaklaşıyodu hani, yerini biliyorsun annemlerde bırakmıştım bunu,
 oradan alabilirsin canımıniçi , senindir :))  öperim :)) "

Efenim, hayırlı akşamlar diler kaçarım, gızanıma bi akşam parkı havası aldırıp döneyim :)

Hayırlı akşamlar ;)







Şampanya bardakları renklensin :)

Ahşap ve dikiş işlerine bulaştım bulaşalı, ne zamandııır bir DIY projesi yapmıyordum. Nette gördüğüm bu bardakları nasıl yapacağımı düşündüm ve elimdeki malzemeleri kullanarak tasarladım birşeyler kafamda. Her türlü bardağa yapabilirsiniz. Bardakta puantiyeyi çok beğeniyorum.

Bir fikir; lohusa şerbeti bardakları süslenebilir istenilen renkte. Hatta bir arkadaşıma yapmayı düşünüyorum, hayata geçirince paylaşırım mutlaka. Çok basit yapım aşaması aşağıda.

Gününüz güzel geçsin, sevgiler :)




















13 Nisan 2015 Pazartesi

Şanslı Anahtarlar ;)

Eşyalara çok fazla anlam yükleyen birisi değilimdir aslında ama bazı eşyaların çok şanslı olduklarını düşünmeden edemem. Ah ahh anahtar olaydım da içine asılaydım :)  Deliyim :)  Hepsi sprey verniğin  suçu vallahi.. :) 

Pek keyifle yaptım süsledim bu anahtalığı. Pembe ve mint yeşili siz nasıl güzel renklersiniz, Birbirinizi tamamlamak için var edilmişsiniz :P 

Güle güle asıla duvarlara ;)

Sevgiyle..


















Pembe ahşap bebek arabası

Mutlu bir hafta dileyeyim öncelikle hepinize. Yaz geliyor artık ve bugün İzmir'de bunu çok belli şekilde hissettik. Güneş öyle ısıtıcı ki, her yer yemyeşil, çimen kokulu parklar da koştuk sabah oğlumla. Ohh çektim şöyle bir, özlemişim, hissettim... Haftasonu da pek keyifliydi İzmir, Bostanlı sahil'de uçurtma uçurduk, pek güzel keyif yaptık. Sonraaa evime geldim ve bir minik prenses için bu kutuyu hazırladım. Anneciği içine mevlüt şekerlerinden koyacak, sonra da odasında kullanacak. Hazırlarken çok özendim, çok severek çalıştım. Pembe olduğu için mi, yoksa kız bebeklerin eşyalarına ayrı bir merakım olduğundan mıdır sorgulamam lazım kendimi :) Velhasılı kelam iyi, mutlu günlerinin temsili eşyaları olsun, hep severek baksınlar.

Sizde şöyle bir silkelenin benim gibi, dışarı çıkın, havayı koklayın, güneşi selamlayın, açın kollarınızı rüzgarı hissedin, bırakın saçlarınız uçuşsun, dua edin, şükredin, yine yaza kavuştuk diye :)

Mutlu günler, kocaman sevgiler :)





















11 Nisan 2015 Cumartesi

İstiridye ahşap kutu



Bilir misin bir inci nasıl oluşur?  
O göz kamaştıran, sahip olmak için servet ödenen muhteşem mücevher aslında değer biçilemeyecek bir şeydir. O diğer mücevherlere benzemez. Çünkü diğerleri taştır, cansızdır ve hiçbir zaman canlı olmamıştırlar.

Ama inci öyle değildir. O aslında önemsenmeyen, istiridyenin tutunduğu kaya parçası üzerinde yıllarca hatta on yıllarca uğraşarak ufacık bir kum tanesini kendi bedeninin özleri ile kaplayan muhteşem bir güzelliğe dönüştürme çabasının ürünüdür. Özü canlıdır, hayattan alır kaynağını. Ama her istiridye inci oluşturmaz yüreğinde. Belki bir inci meydana getirmek için gücü ve sabrı olmadığından, belki de karşılaştığı kum tanesini inci tanesine dönüştürmeye değer bulmadığından. Belki de istiridyeler içinde Yaradan'ın seçtiği, bu uzun ve zahmetli işi kaldırabilecek, o muhteşem güzelliği oluşturmak ve taşımak için gerekli özellkleri taşıyanlar vardır ya da bu tamamen Yaradan'ın lütfu ve imtihanıdır. Ama sebep ne olursa olsun inci tanesini oluşturan istiridye kıskançtır. İçinde, tam varlığının ortasında, kendi benliğini ekleyerek, bin bir kalp sızısı çekerek oluşturduğu o muhteşem güzelliği korumak ve göstermemek için kapatır kabuklarını çevresinde bir şeyler varsa.

Ve incisini ondan almak ancak o sımsıkı kapalı kabuklarını ayırmakla mümkün olacaktır. Direnir istiridye, vermek istemez varlık sebebini. Evet o sadece bunun için gelmiştir bu dünyaya.Dayanabildiği kadar dayanır. Ama dayanacağı sınır aşılıp da kabukları ayrıldığında herkesin gözünü kamaştıran, kendi özü ile beslediği yürek sancısı çıkar ortaya. 

Çoğu kez istiridyenin yüreğini almak ile incisini almak aynı şeydir. Ölür gider o sessiz maviliklerde, göz yaşları belli olmadan ağlayarak kaybettiği yürek yangınına. O hayatın kaynağı mavilikler, yaşam okyanusu mezarı olur onun. Ama kalbi ayrılığa dayanamayıp ölse de incisinin, yürek sancısının koruyucu kabuğu , onun yasını tutmak ve o bembeyaz ışıltının bir zamanlar onun içinden yayıldığını dünyaya haykırmak için zamana, o acımasız cellada kafa tutar elinden geldiğince tevazuu ile sessizce.

Varlık sebebi özünü kullanarak bir inci oluşturmaksa yüreğinde Yaradan'dan hediye bırak kor gibi yanarak ışıltısını versin sevgi denen inciye yol olma pahasına ve büyütsün onu yüreğinde çatlayana kadar.

Ve unutma ki ne her kum tanesi inci olabilmek adına seçilmiş olabilir, ne de her istiridye bu kadar sabırlı canından can katarak, özünü varlığını ortaya koyarak...















Bu ahşap istiridyenin ham halini bulduğumda kurmuştum hayalini. Mat beyazın üzerine parlak inci beyazı ile poşet tekniği çalıştım. Ve incileri yapıştırdım silikonla. Fotoğraflarda çok belli olmasa da poşet tekniği ile kadifemsi bir doku elde ettim. Çok romantik bir kutu oldu. Bakalım kime nasip olacak.

Kocaman sevgiler..